ua en ru

У Слов'янську за розкрадання газу на 100 млн гривень затримано високопоставленого чиновника

У Слов'янську за розкрадання газу на 100 млн гривень затримано високопоставленого чиновника Фото: чиновник підозрюється в розкраданні газу та підробці документів

Під час обшуків у нього знайдено арсенал зброї

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали в Слов'янську високопоставленого чиновника, який підозрюється в розкраданні газу на суму 100 млн гривень. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Керівника Слов'янського відділення одного з публічних акціонерних товариств у сфері газопостачання, який допомагав терористам технікою та будматеріалами під час захоплення міста в 2014 році, затримала Служба безпеки України в районі проведення антитерористичної операції", - йдеться в повідомленні.


За даними СБУ, після звільнення Слов'янська чиновник підробив документи і привласнив газ на 100 млн гривень.

Правоохоронці провели 8 обшуків у чиновника і його оточення. Під час слідчих дій було вилучено 9 пістолетів і 2 револьвера різних систем, 4 незареєстрованих мисливських рушниці, автомат Калашникова, саморобний карабін, 1 кг тротилу, 11 бронежилетів, балаклави і велику кількість патронів різного калібру, а також 11 рацій, три з яких - дальнього радіусу дії, та іншу військову амуніцію.

При цьому СБУ перевіряють інформацію про "російський слід" у діяльності зловмисників. Зокрема, їх причетність до створення сепаратистського підпілля в Слов'янську та обладнання конспіративних місць для укриття диверсійних груп.

Нагадаємо, раніше СБУ припинила діяльність конвертцентру з загальним оборотом до 500 млн гривень.