ua en ru

СБУ припинила діяльність конвертцентру з загальним оборотом 500 млн гривень

СБУ припинила діяльність конвертцентру з загальним оборотом 500 млн гривень Фото: конвертцентр в Дніпровської області

Як відзначається, під час обшуків вилучили бухгалтерську документацію та печатки фіктивних підприємств

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) припинили у Дніпровській області діяльність конвертаційного центру з загальним оборотом 500 мільйонів гривень. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Організував конверт в місті Кам'янське (раніше - Дніпродзержинськ) місцевий житель. Через десять фіктивних фірм зловмисник "обслуговував" більше вісімдесяти підприємств з різних регіонів України. Конвертцентр надавав "послуги" за переведенням грошей у готівку, мінімізації обов'язкових платежів до держбюджету та штучного формування податкового кредиту. За попередніми оцінками, обіг конвертаційного центру протягом 2015-2016 років склав понад 500 мільйонів гривень".


Як відзначається, під час обшуків за місцем проживання організатора, офісних приміщень і автомобіля співробітники спецслужби спільно з поліцією вилучили понад півмільйона гривень. Правоохоронці також виявили бухгалтерську документацію та печатки фіктивних підприємств, комп'ютерну техніку з доказами проведення нелегальних операцій.

СБУ припинила діяльність конвертцентру з загальним оборотом 500 млн гривень

Фото: СБУ викрила конвертцентр в Дніпровської області

Накладені арешти на банківські рахунки, які використовувалися конвертаційним центром, на яких знаходиться один мільйон гривень. Ще кілька рахунків заблоковані.

СБУ припинила діяльність конвертцентру з загальним оборотом 500 млн гривень

Фото: під час обшуку вилучили понад півмільйона гривень

Повідомляється. що відкрито кримінальну виробництво за ч. 1 ст. 191 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

Нагадаємо, раніше СБУ викрила конвертцентр, вывевший в "тінь" понад 400 млн гривень.