ua en ru

Слов'янська ТЕС може зупинитися 5 лютого через брак вугілля, - Луганська ОДА

Слов'янська ТЕС може зупинитися 5 лютого через брак вугілля, - Луганська ОДА Фото: Слов'янська ТЕС

Зупинка Луганської ТЕС може відбутися 27 лютого

Слов'янська теплова електростанція (ТЕС) може зупинитися з 5 лютого через брак вугілля. Про це заявив заступник голови Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко, повідомляє прес-служба відомства у Facebook.

Так, Клименко зауважив, що у разі блокування поставок антрациту з Донбасу всі працюючі антрацитові ТЕС і ТЕЦ будуть почергово повністю зупинені.

"У разі блокади ймовірний сценарій такий: з 5 лютого - відключення Слов’янської ТЕС із заміщенням потужностями AЕС, 27 лютого - зупинка Луганської ТЕС, припинення постачання електрики на півночі Луганської області", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, запаси антрациту на ТЕЦ наразі складають 80 тис. тонн. Крім того, зазначається, що середній рівень запасу також відповідає рівню 20 діб робіт (до 16 лютого).

Повідомляється, що найкоротший термін постачання антрациту з ЮАР становить 80 діб (17 квітня).

"Прогноз погоди на лютий підтверджує продовження морозної погоди в Україні, що потребує підтримання рівня спалення вугілля", - йдеться у повідомленні.

Громадськість та силовики Луганщини обговорили ситуацію з КПВВ, ЛЕО та «економічною блокадою» З метою розібратися в сит...

Опубліковано Луганська обласна державна адміністрація 1 лютого 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що учасники торгової блокади Донбасу, в рамках якої наразі частково перекрито залізницю в Луганській області, погрожують знищити магістралі в разі силового розгону.