ua en ru

Слов'янська єпархія спростовує, що з території її храму вівся мінометний обстріл

Слов'янська єпархія Української православної церкви Московського патріархату спростовує повідомлення Міністерства внутрішніх справ України щодо мінометного обстрілу українських військових з території місцевого храму. 

Слов'янська єпархія Української православної церкви Московського патріархату спростовує повідомлення Міністерства внутрішніх справ України щодо мінометного обстрілу українських військових з території місцевого храму. Про це йдеться в повідомленні Горлівської і Слов'янської єпархії.

"6 червня сайт МВС України опублікував інформацію, що на території однієї з церков Слов'янська "терористи відкрили мінометний вогонь". Це повідомлення викликало стурбованість у Єпархіальному управлінні, так як Православна Церква вважає абсолютно неприпустимим ведення бойових дій на території храмів і монастирів. Здивувало і те, що в замітці, всупереч загальноприйнятим правилам подачі повідомлення до новини, не було зазначено, на території якого саме храму і в який час стався інцидент", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, в єпархії відзначили, що, за повідомленням МВС, "була проведена перевірка, в ході якої були оперативно опитані всі настоятелі церков - а їх у місті більше десяти. За свідченням священиків, ні з одного храму, так само як і з їх території, ніяких пострілів не проводилося".

"Церква вкрай стурбована тим, що напередодні свята Трійці, коли храми традиційно збирається безліч людей, з'являються подібні провокації, які можуть спричинити за собою вбивство мирних жителів і руйнування святинь", - додали в прес-службі.
Нагадаємо, МВС повідомляло, що під Слов'янському сепаратисти 6 червня обстріляли з території однієї з місцевих церков блокпости українських силовиків, у результаті чого один правоохоронець загинув, ще двоє важко поранені.