ua en ru

Слабкий рубль стане одним з викликів для Apple

Слабкий рубль стане одним з викликів для Apple Фото: CEO Apple Inc. Тім Кук (EnGadget)

За словами Тіма Кука, "яблучна" компанія змушена працювати в "екстремальних умовах"

Ослаблення деяких світових валют, у тому числі російського рубля, є одним з негативних чинників, що справляють значний вплив на Apple. Про це заявив голова провідної американської IT-компанії Тім Кук, передає Bloomberg.

"Наші результати вельми вражають, враховуючи глобальні виклики макроекономічного середовища", - сказав Кук.

Як зазначається, дві третини продажів "яблучної" компанії здійснюються поза межами США. За словами Кука, негативний вплив чинить падіння таких валют, як російського рубля, британського фунта, євро, канадського долара, австралійського долара, а також турецької ліри і бразильського реала.

"Ми продовжуємо інвестувати в ринки, які, як ми вважаємо, в довгостроковій перспективі є прекрасним місцем для Apple, таким прикладом можна назвати Індію. І навіть у ті ринки, де сьогодні ситуація складається не цілком сприятливо - від Росії до Бразилії і ряду інших країн, економіка яких сильно пов'язана з нафтовими доходами", - зазначив Кук в ході телефонної конференції після обговорення фінансових показників компанії Apple.

Зі слів CEO Apple Inc., у компанії вірять, що "ці країни знову піднесуться". "Ми досить сильні, щоб продовжувати наші інвестиції, і ми вважаємо, що така позиція - кращий варіант з урахуванням довгострокових інтересів Apple", - сказав Кук.

Нагадаємо, Apple випустить бюджетний iPhone до початку квітня.

Як повідомлялося раніше, Apple тестує стандарт "світлового Інтернету" Li-Fi.