ua en ru

СК РФ порушив кримінальну справу за фактом викрадення громадянина РФ в Україні

Слідчий комітет Російської Федерації відкрив кримінальне провадження за фактом викрадення громадянина Росії в Україні.

Слідчий комітет Російської Федерації відкрив кримінальне провадження за фактом викрадення громадянина Росії в Україні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СКР РФ.

"Слідчим управлінням Слідчого комітету Російської Федерації по Південному федеральному округу порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених п.п. "д,е,з" ч.2 ст. 117, п."а" ч.2 ст.126 КК РФ (катування, викрадення людини)", - йдеться в повідомленні.

За версією слідства, 19 червня 2014 року громадянин Російської Федерації Артем Михайленко слідував з Ростовської області в Луганську область. При проходженні особистого огляду на контрольно-пропускному пункті, розташованому в районі селища Широкий Луганської області, був зупинений особами, одягненими в формене обмундирування військового зразка з шевронами українського спецпідрозділу "Дніпро".

Як зазначається, після проведеного огляду люди у формі затримали Михайленко і помістили його в ізольоване укріплене приміщення, розташоване на території пропускного пункту, викравши грошові кошти та мобільний телефон.

"Пізніше в приміщення пункту прибутку 6 осіб, одягнені в формене обмундирування військового зразка, з числа військовослужбовців збройних сил України. Вони побили потерпілого, зв'язали та перевезли у ангар... Там він утримувався до 27 червня... в цей час з боку присутніх осіб, разговаривавших українською мовою з західно-українським акцентом, застосовувалися систематичні катування і тортури з метою отримання якихось свідчень про нібито співпрацю Михайленко зі Збройними силами Росії. Переконавшись, що він все-таки не є військовослужбовцем, викрали відвезли Михайленко в лісову місцевість в 40 км від українського міста Беловодска, прив'язали до дерева і зникли", - додали в прес-службі.

У СКР підкреслили, що потерпілий зумів самостійно звільнитися і на попутному транспорті дістатися до місця проживання в Ростовську область.