ua en ru

СКП РФ: Одна з версій причин аварії Ту-154 - порушення правил безпеки і правил експлуатації повітряного судна

Слыдством розглядається низка версій причин події загоряння літака Ту-154 в Сургуті, що спричинило смерть трьох осіб, повідомили в прес-службі Слідчого комітету при прокуратурі (СКП) Російської Федерації, передає РБК. У тому числі, одна з них - порушення правил пожежної безпеки і порушення правил експлуатації повітряного судна. Між тим, жодна з них не висувається як пріоритетною.
За даними слідства, 1 січня 2011 р. близько 15:00 за місцевим часом (12:00 за київським часом) в аеропорту м. Сургута при вирулюванні на злітну смугу пасажирського літака Ту-154 сталося займання одного з двигунів повітряного судна, після чого вогнище перейшло на пасажирський салон. На момент події на борту літака знаходилося 116 пасажирів і 8 членів екіпажу. Знаходилися на борту, і члени екіпажу евакуйовані до вибуху. За попередніми даними три людини загинули, встановлюються їх особи. Більше 30 осіб госпіталізовано до лікарні міста Сургута з опіками та тілесними ушкодженнями різного ступеня тяжкості, а також ознаками отруєння продуктами горіння (відзначимо, за даними Міністерства охорони здоров'я і соціального розвитку РФ в результаті інциденту постраждали 43 людини, з яких 39 госпіталізовано). Приблизно о 16:30 за місцевим часом (13:30 за київським часом) пожежа була локалізована.
За фактом події Уральським слідчим управлінням на транспорті було порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 263 Кримінального кодексу РФ (порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту, що призвело з необережності смерть більше двох осіб). В даний час на місці події працює слідчо-оперативна група, створена спеціальна міжвідомча комісія, вилучаються зразки палива, допитуються потерпілі і свідки, встановлюються очевидці події. Проводяться необхідні слідчі дії, спрямовані на встановлення обставин і причин інциденту.