ua en ru

Скоро серед найбільших банків може не бути іноземців, - експерти

Якщо власник «Дельта Банку» і «Кредитпромбанку» Микола Лагун досягне домовленостей про покупку «Універсал Банку», під його керуванням виявляться фінансові активи сумарним обсягом у 53,45 млрд грн, а першу четвірку банків за розміром активів незабаром повністю залишать іноземні кредитні установи. Такої думки дотримуються банкіри.

«Для банку типу «Дельти» має цінність кредитний портфель і можливість використання добре збудованої системи коллекшна, а також клієнтська база інших банків. Я бачу перспективу цих покупок в приєднанні до «Дельти»», - вважає голова правління банку« Надра »Дмитро Зінков.

Якщо ж таке об'єднання відбудеться, то банківський холдинг Лагуна витіснить з першої четвірки найбільших банків «Райффайзенбанк Аваль» та стане прямим конкурентом «ПриватБанку» за обсягами бізнесу.

«Українські фінансові групи знайшли себе в нових реаліях банківського бізнесу, і роблять ставку на клієнтів, якими не хочуть або не вміють займатися іноземні банківські групи - це малий і середній бізнес, а також споживче кредитування», - зазначив голова правління банку «Фінанси і Кредит» Володимир Хливнюк.