ua en ru

Найвірогідніше вибори мера Києва пройдуть весною 2013 р., - Геращенко

Найвірогідніше вибори мера Києва пройдуть весною 2013 р. Про це в онлайн-конференції на сайті РБК-Україна заявила народний депутат України, кандидат у депутати ВР за списком Партії "Удар" Ірина Геращенко.

"Вибори мера в Києві скоріш за все відбудуться вже при новій Верховній Раді, навесні наступного року. Враховуючи настрої в теперішній Раді, я не вірю в реалістичність сценарію, де вибори мера Києва пройдуть до кінця цього року. За час, що залишився до кінця каденції нинішнього складу ВР, вони під шумок з прийняттям законів про гомосексуалізм наприймають лобістських законів, потім буде час підбиття підсумків цього року, вирішення бюджетних питань... Якби Партія регіонів мала підтримку в київській адміністрації, то вибори мера столиці вже б відбулися, але ж вона її не має... Навряд чи вибори мера призначать під Новий рік. Тим більше, на мою думку, після виборів до ВР настрої киян стануть ще більш опозиційними", - сказала Геращенко.

Крім того вона відзначила, що лідера партії "Удар" Віталя Кличко, який є одним з головних претендентів за крісло київського міського голови, "шантажували" питаннями щодо його участі у виборах мера. За словами Геращенко, давати відповідь на це питання не коректно, оскільки ще не має точної дати проведення виборів, а також не визначене до кінця коло повноважень майбутнього мера.

Читайте також: Герега звернулася до ВР з проханням призначити вибори мера Києва

Нагадаємо, вибори до Верховної Ради відбудуться 28 жовтня 2012 р.