ua en ru

Скандальний конкурс МОЗ знову зірваний

Скандальний конкурс МОЗ знову зірваний Фото: МОЗ

Повторне засідання комісії відбудеться 24 листопада

Заплановане на сьогодні засідання Комісії для проведення конкурсу на посаду генерального директора держпідприємства "Державний експертний центр МОЗ" було зірвано.

Причиною тому послужила відсутність кворуму - на засідання прийшли тільки сім членів комісії при мінімально необхідній кількості 10.

Джерело РБК-Україна в МОЗ зазначило, що через вихід на лікарняні та виїзд у відрядження частина членів комісії не змогли бути присутніми на засіданні.

У прес-службі МОЗ повідомили, що повторне засідання комісії відбудеться 24 листопада.

"Державний експертний центр МОЗ" - ключова структура в прийнятті рішень про допуск ліків на український ринок. Фахівці центру готують висновки щодо ефективності, безпечності та якості ліків. На підставі цих рішень МОЗ приймає рішення про реєстрацію препаратів, після чого вони вносяться до Державного реєстру лікзасобів.

У цьому році МОЗ вже проводив конкурс на заміщення посади керівника експертного центру. Його в серпні виграв Іван Бавикін.
Однак ця перемога викликала негативну реакцію у кількох громадських організацій. Так, "Центр протидії корупції" та "Пацієнти України" заявили про конфлікт інтересів у цьому призначенні. Мовляв, раніше Іван Бавикін працював помічником народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" (БПП), власника фармкомпанії "Дарниця" Гліба Загорія.

Незабаром МОЗ ухвалив рішення повторно провести конкурс.
Зараз центром керує у статусі в.о. генерального директора Тетяна Талаєва.

Нагадаємо, головою Державної служби з лікарських засобів і контролю за наркотиками може стати Наталія Гудзь.