ua en ru

СК РФ створив підрозділ для розслідування злочинів в Україні

У Слідчому комітеті Росії створили спецпідрозділ з розслідування злочинів міжнародного характеру проти мирних громадян", які вчинили на території України.

У Слідчому комітеті Росії створили спецпідрозділ з розслідування злочинів міжнародного характеру проти мирних громадян", які вчинили на території України. Про це йдеться в повідомленні офіційного представника СК РФ Володимира Маркіна.

Створене управління буде працювати "до тих пір, поки всі українські військові і особи, які вчиняють злочини проти мирних громадян, не будуть притягнуті до кримінальної відповідальності", - наголошується в повідомленні. В роботі будуть участовать всі слідчі підрозділи СК Росії, на території яких прибувають біженці з України".

У СК зазначили, що в рамках кримінальної справи про незаконні методи ведення війни на території ЛНР і ДНР вже проводяться слідчі дії. Слідчі зараз встановлюють конкретних військовослужбовців, членів Національної гвардії України "Правого сектора", які "віддавали і виконували накази про авіаудари, артобстрелах і знищення мирних громадян і населених пунктів на південному сході України".

"Крім того, Слідчий комітет Росії має намір отримати з незалежних джерел дані з космічних супутників різних країн, на яких зафіксований характер руйнувань, їх кількість, а також місця дислокації українських військових формувань", - говорить в повідомленні. На думку слідчих, це дозволить їм скласти картину подій, що відбуваються на південному сході України.

Слідчі вже зібрали фото - та відеоматеріали, допитані журналісти, "звільнені з плены" і українські біженці, які зверталися до Росії з запитами про надання притулку.

У СК зазначили, що збираються притягнути до відповідальності всіх без винятку посадових осіб", військових і "фінансують вбивства мирних громадян". У зв'язку з цим слідчі будуть давати правову оцінку" діям в.о. глави МВС України Арсена Авакова і губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського.

Слідчі нагадали, що триває і розслідування кримінальних справ щодо членів "УНА-УНСО" - "Мазура, Бобровича, Яроша, Корчинського, братів Тягнибоків, Мамалиги та інших".