ua en ru

СК РФ звинуватив Ходорковського у спробі вкрасти у Росії 50 млрд доларів

СК РФ звинуватив Ходорковського у спробі вкрасти у Росії 50 млрд доларів Фото: Михайло Ходорковський

За словами Маркіна, у слідства є достатньо підстав вважати, що Ходорковський практично задарма отримав акції "ЮКОСа" і "фактично вкрав їх"

Колишній керівник нафтової компанії "ЮКОС" Михайло Ходорковський за допомогою міжнародних судів намагається "провернути аферу" з метою отримати з бюджету Російської Федерації (РФ) 50 мільярдів доларів. Про це заявив офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін, передає видання Meduza.

Так, за словами Маркіна, у слідства є достатньо підстав вважати, що Ходорковський практично задарма отримав акції "ЮКОСа" і "фактично вкрав їх". У зв'язку з цим колишні акціонери "ЮКОСа"і компанії "Халлей Ентерпрайзис Лімітед", "Юкос" Юніверсал Лімітед" і "Ветеран Петролеум Лімітед" не мали права звертатися в Гаазький арбітраж за компенсацією у зв'язку з порушенням їх прав інвесторів.

Як стверджує Маркін, ці компанії нічого не інвестували.

"При зверненні до арбітражу була порушена процедура, і рішення суду не підлягає виконанню", - заявив він

У свою чергу прес-секретар Михайла Ходорковського Кюлле Піспанен заявила, що "це просто чергова банда слідчих намагається виправдатися за гучний програш в Гаазькому суді".

"Зараз вони з'ясували, що нібито в 1996 році Ходорковський незаконно придбав акції "ЮКОСа". Що ж вони в Гаазі не змогли це довести?", - зазначила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Михайло Ходорковський оголошений в міжнародний розшук через Інтерпол у справі про вбивство мера Нафтоюганська Володимир Пєтухова.