ua en ru

У ізолятор до Корбану прийшла омбудсмен

У ізолятор до Корбану прийшла омбудсмен Фото: Геннадія Корбана

Крім того, до політику приїхали кардіологи

У ізолятор Служби безпеки України (СБУ), де знаходиться Геннадій Корбан, прийшла Уповноважений з прав людини Валерія Лутковська. Про це РБК-Україна заявила прес-секретар партії УКРОП Євгенія Кравчук.

"В слідчий ізолятор до Геннадія Олеговича прибула швидка з групою кардіологів. І ось повідомили - зайшла Лутковська", - повідомила вона.

Також прес-секретар уточнила, що в даний час у слідчому ізоляторі СБУ на Аскольдовому провулку в Києві, перебуває адвокат Оксана Томчук.

"Зараз там знаходиться адвокат Оксана Томчук. Поки зв'язку з нею немає", - заявила Євгенія Кравчук.

Нагадаємо, лідера партії УКРОП Геннадія Корбана затримали в Дніпропетровську 31 жовтня в рамках спецоперації. Лідера УКРОПу підозрюють у створенні злочинної організації. Крім того, йому пред'явлено звинувачення у привласненні грошових коштів в особливо великих розмірах, викрадення.

Вчора, в Чернігові розпочалося засідання суду щодо обрання для Корбана запобіжного заходу, однак воно було перенесено на сьогодні. Проте сьогодні вранці Корбана вивели з будівлі суду, посадили в автомобіль та доставили до ізолятор СБУ в Київ.

Зазначимо, згідно українському законодавству через 72 години з моменту затримання Корбана зобов'язані відпустити, якщо не було обрано запобіжний захід.

У ГПУ повідомили, що Корбан був затриманий сьогодні в рамках нового кримінального провадження (за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України).