ua en ru

Сивець: Обсяги створення нових лісових культур в 2011 р. на 106% перевищили план - до 47 тис. га

Обсяги створення нових лісових культур перевиконані на 106,4% від запланованих показників, а саме, лісові культури створені на площі понад 47 тис. га. Про це в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня. Україна" повідомив голова Державного агентства лісових ресурсів України Віктор Сивець.

"Що стосується відновлення лісового фонду, то обсяги створення нових лісових культур перевиконані на 106,4% від запланованих показників. А саме, лісові культури створені на площі понад 47 тис. га, у тому числі 22 тис. га нових лісів були насаджені на малопродуктивних і ерозійно небезпечних землях. Слід зазначити, що з державного бюджету на лісорозведення в цьому році було спрямовано 96 млн. грн., в той час як вартість посадки одного гектара лісу складає 4,4 тис. грн. Тому більшість нових лісів було створено на власні кошти лісогосподарських підприємств ", - повідомив Сивець.

Також він додав, що Держлісагентством в 2011 році побудовано 420 км нових лісових доріг, з яких менше чверті (100 км) було прокладено за бюджетні кошти, а все інше (320 км) - за рахунок власних коштів лісогосподарських підприємств.
"У цьому питанні нас підтримують і Президент, і уряд. Саме тому з державного бюджету нам було виділено 100 млн. грн., З яких 60 млн. грн. Направлені на закупівлю необхідної для будівництва техніки, а 40 млн. грн. - Безпосередньо на будівництво нових лісових доріг ", - додав Сивець.

Він також розповів про плани прокласти не менше 1000 км лісових доріг.