ua en ru

Українських військовослужбовців вперше за місяць обстріляли з "Градів", - штаб

Українських військовослужбовців вперше за місяць обстріляли з "Градів", - штаб Спікер АТО Андрій Лисенко

Ситуація в зоні антитерористичної операції (АТО) на Донбасі має тенденцію до загострення. Про це в ході брифінгу заявив спікер АТО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ситуація в зоні АТО має тенденцію до загострення. Напруга і збройні провокації з боку бойовиків зберігаються по всій лінії розмежування. Зокрема, вчора наші позиції 4 рази були обстріляні з танків, а біля селища Сокільники близько Бахмутовської траси українські військовослужбовці вперше за останній місяць потрапили під вогонь реактивних систем залпового вогню "Град". Вже сьогодні після півночі противник 5 разів порушив режим припинення вогню на дільницях по всій лінії розмежування", - заявив Лисенко.

"Через тимчасово неконтрольовані ділянки кордону тривають поставки з Росії великої кількості озброєння і військової техніки для бойовиків", - розповів Лисенко.

Нагадаємо, в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі за минулу добу загиблих серед українських військовослужбовців немає, отримали поранення 3 військових.