ua en ru

Ситуація щодо захворюваності грипом в Україні на сьогодні є спокійною, - Міністерство охорони здоров'я

Ситуація з захворюваністю грипом в Україні на сьогодні є спокійною. Про це повідомила у ході брифінгу перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моісеєнко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Моніторингом Міністерства охорони здоров'я у десяти містах зазначено, що підвищення захворюваності по грипу не наближається до порогу. Ми сьогодні знаходимся у спокійній епідеміологічній ситуації", - зазначила Моісеєнко.
За її словами, Міністерством розповсюджені доручення та головним державним санітарним лікарем України видана постанова до територіальних органів охорони здоров'я, а також лист від міністра охорони здоров'я, що стосується конкретних дій для забезпечення профілактичних заходів, здійснення вакцинації та закупівлі вакцин проти грипу.
Також вона зазначила, що, за даними Міністерства охорони здоров'я, лікувальні заходи мають достатній обсяг медикаментів.
"Щеплення може здійснюватися індивідуально, а не масово. Імунізація проводиться зареєстрованими вакцинами, це цілий ряд вакцин імпортного виробництва, вони високоякісні. Крім того, імунізація проти грипу для школярів не є обов'язковою", - додала вона.
Також Моісеєнко повідомила, що, за даними епідеміологічної служби, в Україні не варто очікувати надзвичайних ситуацій щодо грипу в 2011-2012 рр.
"Нас очікує середній рівень захворювань", - сказала Моісеєнко.