ua en ru

До системи електронних закупівель приєдналися 6 органів влади, - АПУ

До системи електронних закупівель приєдналися 6 органів влади, - АПУ Заступник глави АПУ Дмитро Шимків

До системи допорогових електронних закупівель приєдналися 6 органів державної влади в Україні. Про це сьогодні під час брифінгу за результатами засідання Національної ради реформ повідомив заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків, передає кореспондент РБК-Україна.

"До системи електронних закупівель приєдналися 6 органів влади. В цілому у нас зараз є 15 органів до системи, ми бачимо, зараз готуються ще три, а також вивчають можливості 4. У нас є Міністерство освіти і науки, Міністерство регіонального розвитку та Міністрество фінансів, які поки не почали процес розгляду та використання системи допорогових електронних закупівель ", - заявив Шимків.

За його словами, керівники відомств, які не приєдналися до системі електронних закупівель, повинні звітувати про причини зволікань під час наступного засідання ради реформ.

"Одне з рішень Національної ради реформ, що на наступне засідання міністри мають звітувати, чому не вводять допорогових електронні закупівлі в своїх міністерствах", - заявив Шимків.

Також він повідомив, що в даний час виконано вже більше половини рішень, прийнятих Національною радою реформ. "У нас в цілому 69 рішень раціональної заради реформ, які були прийняті. 35 з них виконано на поточний момент - це більше половини. У процесі виконання 31 рішення", - заявив Шимків.

В АПУ є ряд питань, які не виконані по Національній раді реформ в частині Угоди про асоціацію. Одне агентство і одна служба не підготували план імплементації. Я сподіваюся, що це буде дуже швидко виконано. Далі ми говоримо про державні закупівлі".

Нагадаємо, на раді реформ запропонували введення в дію закону про прокуратуру в 4 етапи.