ua en ru

Систематична бездіяльність влади залишила армію без матеріальної бази, - Симоненко

Армія вимагає дуже серйозної уваги з точки зору фінансування, розвитку науки, розвитку матеріальної бази, для того, щоб ми мали реальні нові види озброєнь. Про це заявив лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко.

За його словами, систематична бездіяльність влади призвела до руйнування матеріальної бази для розвитку і вдосконалення армії.

"Усі роки незалежності, руйнуючи промислову зону, руйнували і матеріальну базу для розвитку і вдосконалення армії, і, безумовно, це не давало отримувати нові види озброєнь. Якщо світ використовує озброєння п'ятого-шостого покоління, то Україна в кращому разі четвертого-п'ятого"​​, - зазначив лідер КПУ.

Він висловив упевненість, що в цьому винна система, основним завданням якої є збереження та захист інтересів капіталу і олігархічної влади, а не створення передумов для зміцнення могутності держави, у тому числі в обороноздатному комплексі.

"За роки реформування Україна бездарно здала ядерну зброю, також практично знищені військово-морські і повітряні сили. Якщо говорити про техніку, яка забезпечувала ті ж сухопутні війська - вона практично не надходить на озброєння нашої армії. Я не кажу про те, як готують офіцерів і в якому стані перебувають їхні сім'ї, який раціон харчування солдата, як його одягають, і як він готовий сьогодні оволодіти всіма цими новими озброєннями", - підкреслив Симоненко.