ua en ru

Система субсидій стала черговою "схемою" влади, - Соболєв

Система субсидій стала черговою "схемою" влади, - Соболєв Фото: Сергій Соболєв (УНІАН)

На думку нардепа, наразі кількість субсидіантів необґрунтовано скорочується

Система субсидій в Україні є черговою "схемою" перекачування грошей з державного бюджету в кишені власників облгазів та обленерго, а не допомога українцям. Про це заявив заступник керівника фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, повідомляє РБК-Україна.

"Це фактично спроба посадити на гачок десятки мільйонів виборців, яких потім на виборах змушуватимуть голосувати за "правильного" кандидата", – сказав він.

Політик нагадав, що механізм субсидій існує в багатьох країнах. Він дозволяє допомогти та захистити 5-7% населення, які мають малі доходи. Натомість в Україні ця система перетворює мільйони громадян у "рабів держави", вважає Соболєв.

На його думку, наразі кількість субсидіантів необґрунтовано скорочується. І це не пов’язано з тим, що зростають доходи людей і вони не можуть претендувати на допомогу держави. Нардеп пояснив, що фактично кожен рік або півроку чинна влада запроваджує нові механізми, які перешкоджають отриманню субсидій.

"Зараз дійшли до того, що почали обмежувати доступ до субсидій цілої категорії громадян: тих, хто місяцями не може знайти роботу, хто працює за кордоном. Влада викинула людей за кордон, не може забезпечити їх робочими місцями в Україні, а страждають тепер їхні родини. З новим порядком нарахування субсидій вони не зможуть отримати допомогу держави", – зазначив Соболєв.

Він також прогнозує, що після нових підвищень ціни на газ може вийти чергове рішення влади про те, що певні категорії громадян не підпадають під виплату субсидій: "Таким чином штучно скорочується кількість тих, хто може отримувати субсидії, хоча доходи цих людей різко зменшуються".