ua en ru

Система Рада-3 недосконала, - голова регламентного комітету

Система Рада-3 недосконала і Верховній Раді потрібна нова система для голосування. Про це заявив голова регламентного комітету Володимир Макеєнко сьогодні під час погоджувальної ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"У середу, 6 лютого, о 15:00 регламентний комітет збереться в повному складі, де ми остаточно ухвалимо рішення (щодо запуску персональної системи для голосування Рада-3), - сказав Макеєнко.

При цьому він повідомив, що висновки проведеної експертизи системи для голосування Рада-3 і так званої "сенсорної кнопки" показують її недосконалість. "У разі прийняття рішення про запуск Рада-3 необхідно внести системні зміни, на що буде потрібно час. А співробітникам апарату ВР необхідно буде опробірованних вже змінену систему", - сказав глава регламентного комітету.

Макеєнко також зазначив, що в нинішніх умовах без внесення системних змін до Рада-3 вона не захищена від зовнішніх втручань. "Система на момент її створення - 2002 рік - не передбачала такі фільтри захисту", - підкреслив він.

За оцінками глави комітету, дані експертизи показують необхідність виділення коштів на підготовку нової системи для голосування.

Читайте також: Партія регіонів проти термінового запуску Рада-3, - Єфремов