ua en ru

Система Prozorro дозволила державі зекономити майже 90 млрд гривень, - МЕРТ

Система Prozorro дозволила державі зекономити майже 90 млрд гривень, - МЕРТ Ілюстративне фото (УНІАН)

Система функціонує в Україні три роки

Система державних закупівель Prozorro дозволила державі зекономити на закупівлях близько 86 мільярдів гривень. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані Міністерства економічного розвитку та торгівлі.

Система функціонує в Україні три роки.

Система Prozorro дозволила державі зекономити майже 90 млрд гривень, - МЕРТ

"Сьогодні одній з найкращих систем публічних закупівель у світі виповнюється 3 роки! За цей час ProZorro заощадила 86 млрд грн платників податків", - зазначили у МЕРТ.

Нагадаємо, влітку 2018 року виконуючий обов'язки голови ФДМ Віталій Трубаров повідомив про старт малої приватизації через систему ProZorro.

Як писало РБК-Україна, у серпні минулого року у МЕРТ зазначали, що абсолютним чемпіоном з продажу та оренди державного майна залишається ProZorro.Продажі.

Додамо також, восени 2018 року в Україні запустили новий механізм виявлення підозрілих тендерів в ProZorrо, інноваційна система буде виявляти порушення при тендерних процедурах.

Так, система буде повідомляти про порушення, які можуть виникнути під час тендерних процедур. Після цього порушнику повідомлять про недотримання вимог, і якщо порушник не відреагує на порушення, аудиторська служба зможе почати перевірку такого тендера.