ua en ru

Сирійські солдати перетнули кордон з Ліваном, загинула одна людина


Сирійські солдати перетнули кордон з Ліваном і вбили на території сусідньої держави селянина, який проживав в долині Бекаа, повідомляє ВВС з посиланням на представників Лівану.

Стверджується, що сирійська бронетехніка перейшла кордон і атакувала село, в якому жили мирні люди. Нібито солдати зруйнували декілька будинків. При цьому повідомляється, що загиблий селянин - громадянин Сирії Алі аль-Хатіб, що переїхав до Лівану.

Поки немає інформації, з якою метою проводилася операція. Західні агентства визнають, що в дійсності кордон як такий в долині Бекаа фактично відсутній, а тому не завжди можна визначити, де знаходиться територія Сирія, а де розташовані ліванські села, в які переселялися незадоволені своїм урядом сирійці.

При цьому уряд Лівану намагається дотримуватися нейтралітету. Зокрема відомо, що спецслужби цієї країни депортували в Сирію кількох людей, обвинувачених в організації масових заворушень.

США і країни Заходу стверджують, що уряд Сирії подавляє мирні демонстрації, перешкоджаючи встановленню в країні демократії. У свою чергу офіційний Дамаск заявляє, що на території країни діють бойовики, які прагнуть повалити владу і встановити екстремістський режим.