ua en ru

Сирійські курди заявляють, що ватажок ІД живий і переховується в районі Ракки

Сирійські курди заявляють, що ватажок ІД живий і переховується в районі Ракки Фото: ватажок ІДІЛ може перебувати в Сирії (YouTube screenshot)

Курди підтверджують офіційну версію влади Іраку

Ватажок терористичної організації "Ісламська держава" Абу Бакр аль-Багдаді переховується в районі Ракки (Сирія), передає Reuters з посиланням на представника курдських контртерористичних сил Лахура Талабані.

"Багдаді живий. Він не мертвий. У нас є інформація про те, що він живий. Ми впевнені на 99%, що він живий", - зазначив Талабані.

Нагадаємо, раніше влада Іраку спростувала інформацію про смерть ватажка ІД аль-Багдаді. За словами директора служби розвідки і контртерористичних операцій МВС Іраку Басрі Абу Алі, ватажок ІД, як і раніше, живий і ховається на території Сирії. Тим самим він спростував повідомлення російської влади про те, що аль-Багдаді загинув в ході нальоту ВКС РФ на Ракку.

При цьому представник іракської влади не зміг сказати, де саме знаходиться ватажок терористів, однак припустив, що він покинув Ракку. За його словами, іракська розвідка намагається відслідковувати всі пересування основних керівників "Ісламської держави".