ua en ru

Сирійські курди звільнили Старе місто Ракки від ІГІЛ

Сирійські курди звільнили Старе місто Ракки від ІГІЛ Фото: Сирійські демократичні сили (YouTube screenshot)

Курдсько-арабські формування встановили контроль над Старим містом Ракки

На півночі Сирії курдсько-арабські формування повідомили про встановлення контролю над Старим містом Ракки. Про це повідомляє DW посиланням на представника Сирійської демократичних сил (СДС).

Повідомляється, що після падіння іракського міста Мосул, Ракка залишається останнім великим містом під контролем терористичної організації "Ісламська держава".

За словами представника СДС, курдська-арабські формування вже знаходяться на підступах до штабу ІГІЛ.

Зазначено, що більшість бойовиків і близько 25 тис. мирних жителів все ще знаходяться в центральному районі Ракки.

За повідомленням "Сирійської наглядової ради з прав людини" (SOHR), на невеликій ділянці старого міста бої з джихадистами тривають.

Згідно з інформацією видання, формування СДС зайняли вже понад 60% території Ракки, а також більшість районів на північ від міста.

З початку настання СДС на Ракку, з цього міста втекли десятки тисяч мирних жителів. У ЗМІ неодноразово з'являлися повідомлення про загибель цивільних осіб в результаті нальотів на Ракку авіації коаліції, очолюваної США. ООН звинуватила ІГІЛ у використанні мирного населення в якості живих щитів.

Угруповання ІГІЛ захопила Ракку в 2014 році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Сирії загострюються бої за місто Ракка, , який екстремістське угруповання "Ісламська держава" зробило своїй сирійської "столицею". У Ракка, за оцінками США, залишаються близько двох тисяч бойовиків терористичної організації, що протистоять підтримуваних США арабським і курдським підрозділам "Демократичних сил Сирії".