ua en ru

Сирійська опозиція закликає ЛАД направити спостерігачів до Хомса

Сирійська національна рада, яка об'єднує частину сирійської опозиції за кордоном, закликала в неділю Лігу арабських держав (ЛАД) негайно направити своїх спостерігачів до міста Хомса та ще кількох, які залишаються місцями найгарячіших сутичок останнім часом. Про це повідомляє радіо "Свобода".

Хомс, місто в центральній частині Сирії, стало осереддям протестів проти авторитарної влади президента Башара аль-Асада, які тривають уже дев'ять місяців, і силового придушення цих протестів. Крім того, останнім часом там також триває протистояння урядових силових структур і їхніх бійців, які залишають частини й переходять на бік демонстрантів, не бажаючи воювати з ними.

Тим часом міністр закордонних справ Сирії Валід аль-Муаллем заявляв, що сподівається на підтвердження спостерігачами Ліги арабських держав заяв сирійської влади, що до насильства в країні призводять "озброєні терористи".

До столиці Сирії Дамаска вже прибула в четвер передова група спостерігачів Ліги арабських держав, яка має підготувати прибуття повномасштабної спостережної місії.

За оцінками ООН, у перебігу заворушень у Сирії від березня загинуло вже понад п'ять тисяч людей.