ua en ru

Сирійська опозиція не змогла сформувати репрезентативний орган

Сирійські опозиційні діячі, які зустрілися в Стамбулі, щоб сформувати репрезентативний орган, заявили сьогодні, що їм потрібно більше часу, щоб проконсультуватися з активістами всередині Сирії. Про це повідомляє Reuters. Затримка вказує на труднощі в об'єднанні опозиції, знищеної під час правління Президента Башара Асада.

"Нам потрібні ще два тижні, щоб скоординуватися з опозицією усередині країни. В органі повинні бути представлені всі опозиційні сили", - заявив по телефону Адіб аль-Шишаклі, спадкоємець першого Президента Сірії.

Натхнені міжнародною підтримкою, провідні опозиційні діячі Сирії провели на цьому тижні тривалі переговори в Стамбулі, щоб висунути раду, що зможе допомогти в переході влади в країні.

Більшість делегатів виїхали з Стамбула, але основні групи залишилися, щоб продовжити дискусії з представниками опозиції всередині країни.

Делегація в Стамбулі зібрала опозиціонерів, які перебувають у вигнанні, які відіграють ключову роль у фінансовій підтримці повстання проти Асада.

Деякі опозиціонери побоюються, що створення єдиної опозиційної структури стане новим приводом для вбивств і арештів всередині Сирії.

За даними правозахисників, з початку масових виступів з вимогою відставки Асада в Сирії загинули більше 2,2 тис. осіб.