ua en ru

Сирійська опозиція має намір обговорити з представником Президента РФ можливість ухвалення резолюції по Сирії в Радбезі ООН

Представники сирійської опозиції розраховують в ході зустрічі з представником Президента Росії по співпраці з Африкою Михайлом Маргеловым обговорити перспективи ухвалення в Раді безпеки ООН резолюції по ситуації в Сирії. Про це повідомив РБК один з членів делегації, що направляється в Москву, голова Сирійського центру стратегічних і політичних досліджень у Вашингтоні Радван Зіяда.

"Ми розуміємо, що російська сторона побоюється повторення ситуації, яка склалася після ухвалення Радою безпеки ООН резолюції 1973 про створення безпольотного простору над Лівією. Однак у випадку з Сирією резолюція Радбезу ООН не повинна передбачати будь-якого зовнішнього втручання. Народ Сирії впорається з цими проблемами самостійно. Однак, на нашу думку, Рада Безпеки повинна надіслати впевнений сигнал, що вбивства представників сирійського народу неприпустимі", - сказав Зіяда. "Російський уряд повинен зрозуміти нашу потребу в проведенні демократичних перетворень", - додав він.

Він підтвердив, що зустріч Маргелова з представниками сирійської опозиції відбудеться в Москві 27 червня 2011 р. "Ініціатива проведення зустрічі виходила від обох сторін. Ми дуже вдячні Росії за можливість проведення такої зустрічі", - додав він. За словами представника сирійської опозиції, в Москву прибуде численна делегація, до якої увійдуть представники різних партій всередині країни і за її межами, у тому числі і члени курдської громади і руху "Брати мусульмани".

Зіяда зазначив, що представництво сирійської опозиції було сформовано на конференції, що пройшла на початку червня в турецькій Анталії. "Ми маємо намір продемонструвати, що сирійська опозиція виступає єдиним фронтом", - підкреслив Зіяда.

Нагадаємо, що 10 червня Маргелов заявив про намір провести зустріч у Москві з представниками сирійської опозиції. Між тим Росія виступає проти ухвалення резолюції Ради Безпеки ООН щодо ситуації в Сирії в будь-якому вигляді.