ua en ru

Сирійська армія продовжує операцію в провінції Ідліб

Сирійська армія продовжує операцію в північній провінції Ідліб після того, як наприкінці минулого тижня встановила контроль над містом Джиср-аш-Шугур. Про це повідомляє радіо "Свобода".

Правозахисники стверджують, що внаслідок дій військових у вівторок в околицях цього міста загинули щонайменше шість мирних жителів. Активісти повідомили про прибуття танків до міста Маарат-ан-Наамам, де також були масові протести проти правління Президента Башара Асада.

Приводом для початку армійської операції в провінції Ідліб стала смерть 120 співробітників служб безпеки в місті Джиср-аш-Шугур. Уряд Сирії каже про причетність до цього "озброєних груп". Опозиція стверджує, що страчені відмовилися стріляти по демонстрантах і були вбиті прихильниками влади.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив, що сирійський уряд здійснив "жахливі напади" на своє власне населення. Турецьке Анатолійське інформаційне агентство повідомляє, що понад 8 тис. сирійців втекли через кордон до Туреччини, щоб уникнути насильства.