ua en ru

Сирія підпише угоду про розміщення спостерігачів ЛАД на своїй території

Влада Сирії підпише сьогодні в Каїрі пропонований Лігою арабських держав (ЛАД) договір, в умови якого входить виведення військ з міст, що виступили проти режиму сирійського Президента Башара Асада, звільнення політичних ув'язнених, допуск спостерігачів на територію країни і початок діалогу з опозицією. Про це сьогодні повідомило єгипетське інформаційне агентство MENA.

У матеріалах інформбюро не уточнюється, хто конкретно представлятиме сирійську сторону на підписанні договору. Проте, як повідомили агентству Reuters джерела в каїрському аеропорті, в єгипетську столицю прибув міністр закордонних справ Сирії Файсал Мекдад. Тим часом залишається невідомим, хто представлятиме ЛАД.

З березня 2011 р. в Сирії продовжуються масові заворушення і збройні виступи проти уряду країни. Протестувальники вимагають відставки Асада і проведення реформ. Влада пішла на низку поступок опозиції, проте керівники опозиції під різними приводами відмовляються йти на зближення з владою і встановлення мирного діалогу. Раніше ЛАД припинила членство Сирії і ввела відносно держави низку економічних санкцій.