ua en ru

Сирія звільнила 553 арештанта з нагоди свята Ід

Сирія випустила в суботу 553 людини, заарештовані під час антиурядових протестів, з нагоди Ід аль-Адха, мусульманського свята жертвопринесення, Про це повідомляє ВВС з посиланням на сирійське державне інформаційне агентство SANA.
Свято Ід аль-Адха знаменує собою кульмінацію щорічного паломництва мусульман - хадж - у Саудівській Аравії.
"З нагоди (Ід) аль-Адха 553 людей, заарештованих під час подій в Сирії і руки яких не заплямовані кров'ю, були звільнені", - повідомило сирійське агентство.
Раніше Міністерство внутрішніх справ звернулося до сирійців, залучених у продаж і розповсюдження зброї і не вчинивших вбивств, із закликом здати зброю в найближчу поліцейську дільницю з суботи 5 листопада по суботу 12 листопада.
За словами сірійського МВС, вони будуть відпущені незабаром і, можливо, підпадуть під амністію.
В Сирії з березня 2011 р. проходять масові протестні виступи громадян, які почалися на хвилі так званої "Арабської весни". За даними правозахисних організацій, у результаті придушення мирних демонстрацій вбито понад 3 тис. осіб. У свою чергу, офіційна влада повідомляє, що втрати серед мирного населення не перевищують 1 тис. осіб, крім цього підкреслюють, що від рук демонстрантів загинуло близько 700 співробітників правоохоронних органів.