ua en ru

Сирія мінує поля на кордоні з Ліваном, - джерело

Сирійська влада мінують поля на кордоні з сусіднім Ліваном. Цю інформацію агентству Associated Press підтвердило джерело в Дамаску.
За даними джерела, рішення встановити міни було прийнято урядом Сирії, щоб запобігти постачання зброї з Лівану для заколотників, які прагнуть до повалення режиму Башара Асада.
Очевидці стверджують, що міни розставляються в останні кілька днів, однак у Дамаску воліють не афішувати, оскільки питання "дуже делікатне".
Західні експерти вже припустили, що таким чином сирійська влада вирішили запобігти масовий результат людей, що біжать від заворушень. Крім того, міни перешкодять лідерів радикальної опозиції сховатися в сусідньому Лівані.
Між тим президент Асад вже попередив, що втручання інших країн у внутрішні справи Сирії призведе до того, що пожежа розгориться на всьому Близькому Сході.
Заворушення в Сирії тривають протягом декількох місяців. Опозиція стверджує, що щотижня співробітники поліції і солдати вбивають десятки людей, які виходять на мітинги протесту. У свою чергу офіційні влади заявляють, що спецоперації проводяться лише проти груп терористів, які прагнуть дестабілізувати ситуацію в країні.
Спроби прийняти антисирійську резолюцію ООН натрапили на опір Росії, звинувачуючої країни Заходу в серйозних порушеннях міжнародних правил під час війни в Лівії.