ua en ru

У Сирії повстанці заявили про підготовку наступу на останні позиції ІД у Рацці

У Сирії повстанці заявили про підготовку наступу на останні позиції ІД у Рацці Фото: Сирійські демократичні сили (YouTube screenshot)

Штурм Ракки має початися в неділю з боку міського стадіону, де зосереджені останні сили ІДІЛ у місті

"Демократичні сили Сирії" за підтримки авіації США та антитерористичної коаліції готуються до завершальної фази наступу на колишню столицю угруповання "Ісламська держава" на півночі Сирії Ракку. Про це повідомив польовий командир Сирійських демократичних сил" (SDF) у західній частині Ракки на ім'я Ардалу, передає Reuters.

Зокрема зазначено, що штурм Ракки має початися в неділю, 8 жовтня 2017 року, з боку міського стадіону, де зосереджені останні сили ІДІЛ у місті.

"Бойовики ІДІЛ сконцентрувалися там, тому що це їхня остання позиція... Вони здадуться або помруть. Це їхня остання позиція перед смертю", - зазначив прес-секретар SDF.

Як відомо, Ракка знаходиться під контролем ІД із 2013 року, місто вважається неофіційною столицею терористів. У 2016 році коаліція на чолі з США заявила про початок операції зі звільнення міста. Штурм Ракки, так званої неофіційної столиці ІД, йде з червня. Звільнення міста вважається однією з головних цілей міжнародної антитерористичної коаліції на чолі з США, яка веде бойові дії проти джихадистів в Іраку та Сирії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що іракські сили почали операцію зі звільнення від бойовиків терористичної організації "Ісламська держава" одного з останніх опорних пунктів терористів - міста Хавіджа.