ua en ru

Ірак почав операцію зі звільнення одного з останніх опорних пунктів ІДІЛ

Ірак почав операцію зі звільнення одного з останніх опорних пунктів ІДІЛ Фото: ІДІЛ (скріншот youtube.com televisionOrient)

Іракські сили почали операцію зі звільнення від бойовиків міста Хавіджа

Іракські сили почали операцію зі звільнення від бойовиків терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ) одного з останніх опорних пунктів терористів - міста Хавіджа. Про це повідомляє AP, посилаючись на прем'єр-міністра Іраку.

"На світанку в четвер іракські сили почали операцію з повернення під контроль міста Хавіджа - одного з останніх екстремістських опорних пунктів в Іраку", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прем'єр-міністра Хайдер аль-Абаді, операція почалася через два дні після того, як іракські сили почали наступ проти ІДІЛ в іракській провінції Анбар.

Відзначається, що місто Хавіджа, що знаходиться на відстані 240 кілометрів на північ від Багдада, є однією з останніх територій, контрольованих бойовиками.

Крім того, раніше в цьому місяці іракські літаки та літаки коаліції під керівництвом Сполучених Штатів (США) посилили авіаційні удари на бази ІДІЛ в Хавіджа.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підтримувані США бійці опозиційних "сирійських демократичних сил" очистили понад 90% сирійського міста Ракка від бойовиків ІДІЛ.