ua en ru

У Сирії опозиція перейшла в наступ у Східній Гуті

У Сирії опозиція перейшла в наступ у Східній Гуті Фото: сирійська Східна Гута (UNICEF)

Унаслідок атаки загинуло не менше 13 військовослужбовців

Загони опозиційних до сирійського правителя Башара Асада сил ведуть наступ у регіоні Східна Гута поблизу Дамаска. Наступальна операція сил сирійської опозиції розпочалася 28 січня 2018 року з застосування начиненого вибухівкою автомобіля, передає з посиланням на дані самих повстанців DW.

Зокрема зазначено, що автомобіль атакував одну з військових баз урядових військ поблизу міста Хараста. Внаслідок атаки загинуло не менше 13 військовослужбовців, повідомили в сирійській опозиції. Представники ворожих до Асада сил також запевнили, що вони підірвали тунель, котрим користувалися урядові війська.

Як повідомляється, факт проведення атаки силами сирійської опозиції підтвердили і в розташованому в Лондоні Сирійському центрі моніторингу за дотриманням прав людини. За даними правозахисників, що спираються на власну мережу інформаторів, наступ ведуть загони угруповання "Хайят Тахрір аш-Шам", що вважається близьким до терористичної організації "Аль-Каїда". У наступі на війська Асада беруть також участь сили угруповання "Ахрар аш-Шам".

Своєю чергою сирійська урядова авіація, за даними Центру, завдала не менше 11 ракетно-бомбових ударів у місті Хараста у відповідь на атаку сил сирійської опозиції.

Нагадаємо, раніше президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що операція турецьких військових у Сирії "Оливкова гілка" може розширитися до Ідлібу.