ua en ru

У Сирії курди взяли контроль над найбільшим нафтовим полем країни

У Сирії курди взяли контроль над найбільшим нафтовим полем країни Фото: Сирійські демократичні сили (alalam.ir)

За підтримки авіаударів американської авіації вони вибили бойовиків ІД з поля Омар

Формування підтримуваних США "сирійських демократичних сил" (СДС), ядро ​​яких становлять курдські загони, зайняли нафтове поле Омар на сході Сирії. Про це повідомляє Reuters.

За інформацією агентства, загони СДС, що складаються з курдів і арабів, за підтримки авіаударів американської авіації вибили бойовиків "Ісламської держави" з нафтового поля, яке було основним джерелом доходу терористів у країні. Поле Омар розташоване на східному березі Євфрату недалеко від кордону з Іраком.

Водночас урядова армія, яка взяла 14 жовтня за підтримки ВКС Росії і шиїтських проіранських ополчень штурмом "фактичну столицю" ІД у Сирії - місто Маядін, зупинилася за 10 км від цього нафтового поля.

Зазначено, що сирійська армія переправилася на східний берег Євфрату, але не встигла встановити контроль над родовищем. Агентство повідомляє, що між загонами СДС і урядовими військами відбуваються перестрілки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Сирії місто Ракка повністю звільнили від бойовиків терористичної організації ІДІЛ.