ua en ru

Сирійське місто Ракка повністю звільнили від бойовиків ІДІЛ

Сирійське місто Ракка повністю звільнили від бойовиків ІДІЛ Фото: Ракка (rfsmediaoffice.com)

У Сирії оголосили про повне звільнення Ракки

В Сирії місто Ракка повністю звільнили від бойовиків терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ). Про це повідомляє DW.

"Підтримувані Сполученими Штатами "Демократичні сили Сирії" заявили про повне звільнення сирійського міста Ракка від ІДІЛ. Владу в місті планують передати цивільної адміністрації", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, заяву представника очолюваного сирійськими курдами альянсу пролунала під час прес-конференції, яку провели на розташованому в центрі міста стадіоні. Бойовики ІДІЛ свого часу перетворили цей стадіон на склад боєприпасів і величезну в'язницю.

"Наша перемога є перемогою над тероризмом, і звільнення Ракки знаменує останню главу в боротьбі з тероризмом в Сирії", - заявили в "Демократичних силах Сирії".

Так, протягом останніх днів тривали операції по зачистці і пошуку бойовиків у всіх кварталах Ракки. Контроль над містом планується передати цивільної адміністрації, а майбутнє міста та однойменної провінції будуть вирішувати самі жителі.

За даними розташованого в Лондоні Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, близько 8% зруйновані міста. З огляду на це очікується, що нова влада міста буде співпрацювати з міжнародними організаціями та іншими державами для відновлення міста.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що звільнений від бойовиків сирійське місто Ракка показали з висоти пташиного польоту. На відео показано зруйновані будинки, порожні вулиці і те, що залишилося від стадіону і національного госпіталю, розташованих в центрі колишнього міста.