ua en ru

У Сирії авіація Асада скинула касетні бомби, є загиблі

У Сирії авіація Асада скинула касетні бомби, є загиблі Фото: Сирія, Східна Гута (UNICEF)

У результаті авіаударів серед загиблих є також співробітник Управління цивільної оборони

У контрольованому опозицією передмісті Дамаска (столиця Сирії) авіація сил режиму президента Башара Асада скинула касетні бомби. В результаті бомбардувань загинуло щонайменше сім мирних жителів, передає Anadolu Agency.

Повідомляється, що в результаті обстрілу і авіаударів серед загиблих є також співробітник Управління цивільної оборони ( "Білі каски").

"Атаки сил режиму Асада на ряд районів і населених пунктів Східної Гути тривали до пізньої ночі. В результаті ударів авіації режиму Асада по населеному пункту Медйере загинули шість членів однієї сім'ї, в тому числі четверо дітей. У той же час в результаті застосування силами режиму Асада касетної бомби в населеному пункті Хамурійе загинув співробітник Управління цивільної оборони Аладдін Джуха, який бере участь в пошуково-рятувальній операції ", - зазначено в повідомленні.

Всього, за інформацією джерел в Управлінні цивільної оборони Дамаска, в результаті обстрілів та авіаударів за минулий тиждень загинули 73 цивільних особи, в тому числі діти. За даними ООН, в ході військового конфлікту з березня 2011 року загинуло понад 400 тисяч людей.

Нагадаємо, в неділю, 19 листопада, сирійська урядова армія Асада і її союзники повідомили, що знову зайняли Абу-Кемаль - останній щодо велике місто, що знаходився під контролем бойовиків "Ісламської держави".