ua en ru

Синоптики розповіли, скільки протримається високий рівень забруднення повітря в Києві

Синоптики розповіли, скільки протримається високий рівень забруднення повітря в Києві Фото: спека (Pixabey)

Високий рівень забруднення повітря може протриматися до 21

У Києві спостерігається високий рівень забруднення повітря, який може протриматися до 21 серпня 2017 року. Про це йдеться в повідомленні Київської міської державної адміністрації.

Повідомляється, що протягом 17 та 18 серпня рівень забруднення формальдегідом досяг 4-5 середньодобових значень ГДК (гранично допустима концентрація) в районах: Бессарабської, Деміївської та площі Перемоги, вулиці Довженка.

Рівень забруднення діоксидом азоту досяг 4-5 середньодобових значень ГДК у районах: Бессарабської та Деміївської площ, а також вулиць Довженка, Попудренка, Каунаської.

Крім того, зафіксовано перевищення максимальних значень ГДК оксиду вуглецю - 1-2,4 в районах Бессарабської, Деміївської та площі Перемоги, Оболонського проспекту, вулиці Довженка.

"За прогнозом Гідрометцентру, такі метеорологічні умови - антициклональний характер погоди, висока температура повітря, сильний вітер у приземному шарі і рівень забруднення (з тенденцією до подальшого зростання) - протримаються в Києві до 21 серпня", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Держпродспоживслужба назвала райони Києва з найвищим рівнем забруднення повітря. За даними синоптиків, концентрацію шкідливих речовин у повітрі перевищено через спеку.