ua en ru

Синоптики попереджають про значне підняття рівня води на Днiстрі

Синоптики попереджають про значне підняття рівня води на Днiстрі Фото: паводок на Дністрі

Очікується проходження максимального рiвня дощового паводку на цій річці

Українські синоптики попереджають про проходження максимального рiвня дощового паводку на річці Днiстер. Про це з посиланням на дані Укргідрометцентру повідомляє прес-центр Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"У другiй половинi доби 8 жовтня очікується проходження максимального рiвня дощового паводку на р. Днiстер у створi гiдрологiчного поста Залiщики висотою 330-380 см над нулем поста і витратою води 250-350 м3/с без негативних наслідків", - йдеться в повідомленні.

За прогнозами Укргідрометцентру, у зв'язку з переміщенням південного циклону 8-9 жовтня в Україні, крім західних областей, очікується дощова погода.

"8 жовтня у південній частині, вдень 8 жовтня та протягом 9 жовтня і в центральних та північних областях сильні дощі, подекуди грози, пориви вітру 15-20 м/с, вдень 8 жовтня на Одещині, вночі 9 жовтня у Київській, Черкаській, Полтавській та Чернігівській областях дуже сильні дощі", - попередили синоптики.

У зв’язку з цим ДСНС закликає громадян дотримуватися елементарних правил безпеки, особливо під час перебування на вулиці.

Нагадаємо, 8 жовтня на більшій території України очікуються дощі, температура повітря вдень від +10 до +19.