ua en ru

Синоптики попереджають про високий рівень пожежної небезпеки в Україні

Синоптики попереджають про високий рівень пожежної небезпеки в Україні Ілюстративне фото (dsns.gov.ua)

Надзвичайний рівень пожежної небезпеки утримається в Україні до 4 вересня

В Україні до 4 вересня 2018 року утримається надзвичайний рівень пожежної небезпеки - 5 класу. Про це йдеться у повідомленні прес-центру Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Як зазначається, у період з 2 до 4 вересня на півдні України, а також у центральних та східних областях очікується рівень пожежної небезпеки 5 класу. Крім цього, південних та східних районах Київської області до 4 вересня утримається надзвичайний (5 класу) рівень пожежної небезпеки.

Нагадаємо, 1 вересня у Харківській області виникла пожежа поблизу сіл Гатище та Огірцеве Вовчанського району на території Жовтневого лісництва Вовчанського лісгоспу.

Осередок пожежі поблизу с. Гатище на площі близько 10 га було локалізовано 2 вересня о 17:30, поблизу с. Огірцеве на площі близько 2 га - о 18:00.

Зазначимо, у лісгоспі Вовчанського району Харківської області сталося загорання двох осередків лісової підстилки на площі 12 га: поблизу с. Гатище - пожежа на площі близько 10 га (квартал №8 площею близько 90 га соснового лісу); поблизу с. Огірцеве - на площі близько 2 га (квартал №22 площею близько 49 га соснового лісу).