ua en ru

Синоптики попереджають про найвищий рівень пожежної небезпеки в Україні

Синоптики попереджають про найвищий рівень пожежної небезпеки в Україні Фото: пожежа в степу (oda.odessa.gov.ua)

Зокрема, надзвичайний рівень пожежної небезпеки утримається в Києві

В Україні впродовж 30 квітня та 1 травня переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Про це повідомляє прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) із посиланням на дані Укргідрометцентру.

"За даними УкрГідрометцентру, 30 квітня-1 травня в Україні, крім Черкаської та Полтавської областей, переважатиме надзвичайний (5 класу) рівень пожежної небезпеки", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, надзвичайний рівень пожежної небезпеки утримається у ці дні і в Києві та Київській області, крім районів Яготина та Миронівки.

Синоптики попереджають про найвищий рівень пожежної небезпеки в Україні

Фото: попередження про пожежну небезпеку (meteo.gov.ua)

Нагадаємо, 29 квітня синоптики попередили, що у Чернігівській області на Верхньому Дніпрі та Десні зберігатиметься перевищення небезпечних відміток рівнів води, що може призвести до підтоплення прирічкових територій.

Зокрема, 30 квітня - 1 травня на Верхньому Дніпрі на ділянці Лоєв-Неданчичі та Десні нижче Новгород-Сіверського (Чернігівська область) зберігатиметься перевищення небезпечних відміток рівнів води (порушення місцевого транспортного сполучення, підтоплення, часткове затоплення прирічкових територій і об'єктів).