ua en ru

Синоптики попереджають про підвищення рівнів води у річках на Заході

Синоптики попереджають про підвищення рівнів води у річках на Заході Фото: бурхлива річка (Pixabey)

Вода може піднятися на річках басейнів Сяну, Дністра та у басейнах рiчок Уж і Латориця

Українські синоптики попереджають про підвищення рівнів води у річках Львівської та Закарпатської областей протягом 12 - 13 серпня 2017 року. Про це з посиланням на дані Укргідрометцентру повідомляє прес-центр Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"Уночi з 12 та впродовж 13 серпня, у зв’язку з очікуваними сильними дощами, на річках басейнів Сяну, Дністра (Львівська область) та у басейнах рiчок Уж і Латориця (Закарпатська область) очікуються підйоми рівнів води на 0,2 - 1,0 м у межах русел", - йдеться в повідомленні.

Також, за даними синоптиків, на гірських притоках Дністра та на малих водотоках Закарпатської області можливе формування швидкоплинних локальних дощових паводків із різкими коливаннями рівнів води.

"У мiсцях проходження сильних злив ймовірне формування значного місцевого та силового стоку, можливе утворення селевих потоків", - попередили у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в річках Львівської та Івано-Франківської областей 8 серпня 2017 року очікуються підйоми рівнів води.