ua en ru

Синоптики попереджають про підйом води в річках на заході України

Синоптики попереджають про підйом води в річках на заході України Фото: рятувальники відкачують воду на Закарпатті (dsns.gov.ua)

В Ужгороді, Мукачевому та Чернівцях очікується підйом води в річках

На заході України 13-14 грудня 2017 року у зв'язку з тало-дощовим паводком очікується підйом рівнів води в річках. Про це йдеться в повідомленні Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Повідомляється, що в Закарпатській області на ділянці Дністра Самбір-Журавне, у середній і нижній течіях притоків Дністра ріки Стрв'яж, Стрий, Свіча очікується підйом води на 0,5-1,3 м, місцями можливий вихід води на заплаву. В нижніх течіях Латориці буде утримуватися значний шар води на заплаві, на нижніх ділянках Боржави очікується підтоплення автодороги Шаланки-Великі Ком'яти, сільгоспугідь в Іршавському та Виноградівському районах.

Крім того, підйом води очікується на ділянці Дністра Галич-Заліщики - на 1,0-1,7 м, на ділянці Прута Чернівці - держкордон - на 0,2-0,7 м. На річці Уж в Ужгороді очікуються максимальне підвищення рівнів води на 100-150 см, на річці Латориця в Мукачевому на 420-450 см, на річці Прут у Чернівцях - на 90-140 см.

Нагадаємо, раніше синоптики попереджали про погіршення погоди в Україні. Зокрема, в деяких областях очікують сильний дощ і мокрий сніг.