ua en ru

Синоптики попереджають про утворення льоду на річках України

Синоптики попереджають про утворення льоду на річках України Ілюстративне фото (з відкритих джерел)

Утворення заберегів очікується на річках басейну Прип’яті

На річках Україні, 20-21 листопада 2018 року очікується утворення первинних льодових явищ. Про це повідомляє РБК-Україна з посилання на прес-службу Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Як зазначається, у вказаний період утворення заберегів очікується на річках басейну Прип’яті.

"За даними УкрГідрометцентру, 20-21 листопада, у зв’язку з похолоданням, на річках басейну Прип’яті очікується утворення первинних льодових явищ у вигляді заберегів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні сьогодні вдень, 19 листопада, у південних та центральних областях місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, у південній частині сильні опади, у південних областях, Криму та Приазов'ї пориви вітру 15-20 м/с.

Також повідомлялося, що в Україні станом на ранок, 19 листопада, стан покриття на автодорогах - сухе, лише в західних областях місцями мокре. Як повідомляли в "Укравтодорі", проїзд на дорогах державного значення забезпечено.

Як писало РБК-Украна, 20 листопада більшість областей потраплять в зону впливу північного, скандинавського антициклону. Тому, в цілому, опади будуть незначні.