ua en ru

Синоптики попереджають про лавинної небезпеки в Карпатах

Синоптики попереджають про лавинної небезпеки в Карпатах Фото: лавина в Карпатах (dsns.gov.ua)

Очікується лавинна небезпека 3 рівня

Українські рятувальники попереджають про можливе сходження лавин 15 січня в горах Івано-Франківської області через снігопади. Про це повідомляється на сайті Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

"За даними Укргідрометцентру, у зв'язку зі снігопадами, 15 січня в горах Івано-Франківської області очікується значна сніголавинна небезпека (3 рівень)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, крім того, в столиці очікується ожеледиця на дорогах. За прогнозом Українського гідрометцентру, в Києві на дорогах місцями ожеледиця. Також, за прогнозом синоптиків, сьогодні у столиці хмарно з проясненнями, без істотних опадів, вітер північно-східний, 5-10 м/с, температура 3-5 морозу.

Управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА рекомендує дотримуватися порад у разі виникнення ожеледиці на дорогах і пішохідних зонах міста. Так, водіям рекомендують дотримувати швидкісний режим і відмовитися від ризикованих маневрувань, при наближенні до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ знижувати швидкість до мінімуму і не використовувати автотранспорт з літніми шинами.