ua en ru

Синоптики попереджають про лавинну небезпеку в Карпатах 7-8 січня

Синоптики попереджають про лавинну небезпеку в Карпатах 7-8 січня Фото: сходження лавини (dsns.gov.ua)

На високогір’ї Івано-Франківської області оголошується значна сніголавинна небезпека

Синоптики попереджають про значну лавинну небезпеку в Карпатах 7-8 січня 2018 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"За даними УкрГідрометцентру, 7-8 січня на високогір’ї Закарпатської області зберігається, 7 січня на високогір’ї Івано-Франківської області оголошується значна сніголавинна небезпека (3 рівень)", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні, 7 січня 2018 року, на всій території України переважно без істотних опадів, місцями дощі, рідше - дощі зі снігом, температура повітря вдень від +4 до +11.

Так, за прогнозами синоптиків, на сході України сьогодні істотних опадів не очікується, температура повітря становитиме від +5 до +8. На півдні теж без опадів, вдень від +7 до +10, у Криму до +11. У західній частині країни переважно дощі, лише на Закарпатті без опадів, удень повітря прогріється від +5 до +11. На півночі країни дощі зі снігом очікуються в Чернігівській і Сумській областях, температура повітря від +2 до +5; в центрі дощі, вдень від +4 до +7. У центральних областях переважно без опадів, лиш у Полтавській області очікується дощ. Вночі можливий дощ з мокрим снігом. Температура до +7.