ua en ru

Синоптики попереждають про загрозу сходу лавин у трьох областях України

Синоптики попереждають про загрозу сходу лавин у трьох областях України Фото: в Карпатах зберігається сніголавинна небезпека (unsplash.com/Wil Stewart)

У зв’язку зі снігопадами у Карпатах зберігатиметься значна сніголавинна небезпека

Синоптики попереждають про загрозу сходу лавин у горах Закарпатської, Львівської і Iвано-Франкiвської областей сьогодні, 9 лютого 2018 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"За даними Укргідрометцентру, 9 лютого у високогір'ї Закарпатської та у горах Львівської і Iвано-Франкiвської областей очікується значна сніголавинна небезпека (3 рівень)", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що 9-10 лютого, у зв’язку зі снігопадами, у Карпатах зберігатиметься значна сніголавинна небезпека (3 рівень).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті ускладнення погодних умов в Україні станом на ранок 9 лютого 2018 року знеструмлено понад 150 населених пунктів у п'яти областях. Так, з 8 на 9 лютого внаслідок ускладнення погодних умов (сніг, пориви вітру), через спрацювання системи захисту ліній електропередач сталося знеструмлення населених пунктів у 5 областях (Чернівецька - 89, Івано-Франківська - 32, Тернопільська - 25, Чернігівська - 3 та Сумська - 3). До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.