ua en ru

Сініцин пояснив, чому затримані активісти мали при собі балончики і ножі

Сініцин пояснив, чому затримані активісти мали при собі балончики і ножі Фото: Роман Сініцин (facebook com romabra)

Балончики і ножі активістам потрібні для самозахисту

Роман Сініцин пояснив, чому активісти, яких затримали в суботу в Києві, мали при собі балончики і ножі. Про це на прес-конференції "Незаконне затримання, побиття і пограбування поліцією учасників акції "Хто замовив Катя Гандзюк?" повідомив Роман Сініцин, представник ініціативи "Хто замовив Катя Гандзюк?", волонтер, передає кореспондент РБК-Україна.

"Чому ми носимо ножі та газові балончики? За останні рік понад 50 кейсів нападів на активістів . Ми по всіх справах бачимо повний саботаж. Я особисто завжди ношу з собою ніж або балончик. І я розумію, що не дай Боже, якщо на мене будуть нападати, я можу сподіватися тільки на себе. Якщо це мені допоможе зберегти життя і здоров'я, то я буду носити", - розповів він.

Разом з тим, Роман Сініцин заявив, що через його публікації в Facebook зареєстровано кримінальне провадження. Він повідомив, що очікує обшуків найближчим часом.

"Вже зареєстровано провадження за фактом нібито погроз співробітникам поліції і їх сім'ям через публікації у Facebook. Оперативно було відкрито кримінальну справу. Я не виключаю, що сьогодні - завтра будуть проведені певні обшуки. Це виглядає дуже дивно. Ми розцінюємо це як спробу тиску", - додав він.

"Зараз відбуваються дивні події. Керівництво поліції стверджує, що повинно було бути два мітинги. Хлопці справді йшли на акцію і повинні були тримати банер. Але затримали чомусь тільки їх. Мені сказали співробітники поліції, що у них є команда затримувати тільки "малих", - розповів він.

Також відомо, що журналісти "5 каналу" написали заяву через те, що було пошкоджено майно, а саме штатив і мікрофон.

Справу відкрили через цей пост у Facebook Романа Синіцина.

Сініцин пояснив, чому затримані активісти мали при собі балончики і ножі

Нагадаємо, 9 лютого під час акції "Хто замовив Катя Гандзюк?" на Контрактовій площі в Києві, яка проходила поруч зі з'їздом партії Юлії Тимошенко, поліція затримала близько десяти активістів. Після цього співробітники поліції затримали ще близько 40 осіб. Пізніше активістів відпустили.