ua en ru

Симоненко знімає свою кандидатуру з виборів Президента

Лідер Комуністичної партії України (КПУ) Петро Симоненко знімає свою кандидатуру з виборів Президента України.

Лідер Комуністичної партії України (КПУ) Петро Симоненко (на фото) знімає свою кандидатуру з виборів Президента України. Про це він заявив в ефірі телеканалу "Перший національний".

Симоненко наголосив, що, у зв'язку з тривалими військовими діями у східних областях України, він вважає вибори Президента 25 травня нелегітимними.

"В Україні війна, Україна сьогодні втрачає свої території. І дуже серйозна, складна ситуація в Донецькій, Луганській області. Олігархи формують не тільки свої бандформування, але й різні воєнізовані структури", - заявив лідер КПУ.

Своєю чергою, прес-служба КПУ повідомила, що президія ЦК партії вже повідомила Центральній виборчій комісії (ЦВК) про рішення зняти Симоненка з виборів.

"Впевнені, що ця позиція, яка враховує пропозиції, котрі надійшли з місць, буде з розумінням сприйнята членами партії, усіма, хто її підтримує", - повідомили в КПУ.

Нагадаємо, спочатку ЦВК зареєструвала 23 кандидати для участі у виборах Президента України. Проте екс-міністр соціальної політики Наталія Королевська та нардеп від Партії регіонів Олег Царьов (обидва - самовисуванці) встигли зняти свої кандидатури у встановлений законодавством термін. При цьому наприкінці минулого тижня ще один кандидат у Президенти, екс-депутат Київради Зорян Шкіряк заявив про бажання зняти свою кандидатуру, тоді як термін для цього вже закінчився.

Як повідомив напередодні голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) Михайло Охендовський, у виборчому бюлетені на виборах Президента України, незважаючи на заяви деяких політиків, буде значитися 21 кандидат.