ua en ru

Симоненко звернувся до "Європейських лівих" з проханням захистити діяльність КПУ

Лідер Компартії України, керівник фракції КПУ у Верховній Раді Петро Симоненко закликав "Європейських лівих" захистити діяльність Компартії на території України. Про це він заявив в ході зустрічі з лідером "Європейських лівих" П'єром Лораном.

Симоненко звернувся до Лорана з проханням вплинути на український уряд в питанні припинення війни в Україні. Лідер українських комуністів також запропонував Лорану спільними зусиллями протистояти політичному процесу заборони діяльності Компартії в Україні.

"Ми повинні протистояти процесу заборони Компартії, не допустити посилення правих. З товаришами в Чехії та Німеччині, знаючими європейське законодавство та вимоги Венеціанської комісії, ми обговорили можливості участі адвокатів у процесі заборони Компартії в Україні", - зазначив Симоненко.

Він підкреслив, що в рамках співпраці між КПУ і "Європейськими лівими" заплановані спільні консультації, участь у заходах різного характеру.

У свою чергу Лоран пообіцяв Симоненку надати максимальну підтримку в усіх питаннях, що стосуються двостороннього співробітництва між політичними силами і діяльності Компартії в Україні.